Een betoger tijdens de Klimaatmars in Brussel op 2 december 2018 (archiefbeeld).
Volledig scherm
Een betoger tijdens de Klimaatmars in Brussel op 2 december 2018 (archiefbeeld). © Dieter Nijs

Jongeren van "Spijbelen voor het klimaat" protesteren donderdag in Brussel

De Vlaamse leerlingen van Youth For Climate die vanaf nu elke donderdag willen spijbelen voor het klimaat, hebben toestemming gekregen van de Brusselse politie voor een eerste protest op donderdag. De actie vindt plaats van 10.30 tot 12.30 uur ter hoogte van de Koningsstraat nummer 92, in de nabijheid van het Vlaams parlement. Dat maken ze bekend op Facebook.

28 reacties

  • Helen De Meyer

    5 jaar geleden
    Akkoord, het kan wat tegenstrijdig lijken en ik ben er zeker van dat sommigen gewoon spijbelen om te spijbelen, maar het initiatief kwam er om een reden. Het klimaat zal in de toekomst achteruitgaan en het meisje in kwestie kan ook haar redenen voor deze actie met argumenten onderbouwen (wat, ik ga akkoord, inderdaad komt door het schoolgaan) maar ik vind de mensen die hier zo negatief op reageren ook geen haar beter, soms verbitterd zelfs
  • Josephine Martens

    5 jaar geleden
    Mijn zoon is vandaag gaan betogen. Hij eet ook nooit vlees, gebruikt alleen fiets en openbaar vervoer en gebruikt een zeer gesofistikeerde app die toont hoe ver je kan reizen elk jaar om ‘carbon neutral’ te blijven... Dat is 1000 x beter dan al die hier kritiek plaatsen. ts ts ts. Geen wonder dat we er zo slecht aan toe zijn.
  • Eida Lam

    5 jaar geleden
    Kinderen gebruiken om aan politiek te doen is laag bij de gronds. Als je je argumenten niet met logica en redeneren kan halen dan moet je maar op de emoties proberen spelen zeker? Dat is geen politiek hoor, dat is marketing.
  • Eida Lam

    5 jaar geleden
    Ik mag dan toch wel hopen dat er geen enkele van die hoogbegaafden met de auto worden afgezet? Of dat ze enkel lokale producten eten en drinken?
  • Bob Bedford

    5 jaar geleden
    Dus die kinderen gaan niet meer met vakantie, rijden vanaf nu allemaal met een gewone fiets naar school. Kopen géén nieuwe smartphone meer, dragen allemaal hun kleding tot het op de draad versleten is, eten geen van al nog vlees, verwarmen thuis twee graden minder, beperken tv- en computergebruik...want dat zijn allemaal dingen die kinderen kunnen doen ten voordele van het klimaat en je moet het zelf ook eerst voorleven voor je het een ander oplegt !