De man die de autopsierapporten van slachtoffers van de terreuraanslagen in ons land gestolen zou hebben, is een teruggekeerde Syriëstrijder. Iliass Khayari werd in 2016 nog veroordeeld tot 5 jaar cel, waarvan de helft met uitstel.
Volledig scherm
De man die de autopsierapporten van slachtoffers van de terreuraanslagen in ons land gestolen zou hebben, is een teruggekeerde Syriëstrijder. Iliass Khayari werd in 2016 nog veroordeeld tot 5 jaar cel, waarvan de helft met uitstel. © HLN

Gestolen autopsieverslagen van terreurdoden 22/3: “Deur van wetsdokter was niet op slot dus kon Syriëstrijder gewoon binnenwandelen”

Er is voorlopig geen enkele aanwijzing dat de diefstal van de autopsierapporten van de aanslagen van 22 maart een gerichte diefstal was of in verband zou staan met het dossier van de aanslagen zelf. Dat meldt het Brusselse parket. Naast de harde schijf waarop de autopsierapporten stonden, zijn ook nog andere spullen gestolen. Intussen is al een verdachte voor de diefstal opgepakt, de teruggekeerde Syriëstrijder Iliass Khayari. Het parket zit zeer verveeld met de diefstal.

121 reacties

  • Lutgard Crombez

    5 jaar geleden
    Laat me niet lachen " geen gerichte diefstal "... Hij wist precies waar hij moest zijn!
  • Dirk

    5 jaar geleden
    Iemand koelbloedig onthoofden, totaal geen schuldbesef hebben en als vrij man rondlopen in ons land omdat de rechter een aanhouding onnodig vindt... dan volgt enkel nog een lichte straf waarvan maar 1/3de moet worden uitgezeten, waarschijnlijk voor een groot deel met een enkelband thuis en hij kan terug de straat op. Hij zal met zo’n signaal dan ongetwijfeld zijn laatste stukje normbesef verloren zijn en begrepen hebben dat straffeloosheid in België de standaard is. Merci meneer de juge!!
  • Hugo De Coster

    5 jaar geleden
    Wat loopt dat uitschot hier nog te doen? Hij heeft toegegeven dat hij een moordenaar is door iemand te onthoofden. Volgens mij moet die uitgeleverd worden aan het land waar hij zijn misdaden beging. Hij kan dan aldaar berecht, en gestraft worden volgens de geldende regels van het betreffende land. Dat zou enkel al moeten uit respect voor zijn slachtoffers en de aanverwanten. Maar respect is hier bij onze rechtspraak vaak ver zoek.
  • Cecarine De Smet

    5 jaar geleden
    Deur van kantoor van wetsdokter was niet op slot? Is dat nu om te lachen?? Zelfs al was die niet op slot, dan nog mag hij op dit kantoor niet binnen zonder uitnodiging(wettelijk voorzien). Het parketsgebouw us een openbaar gebouw, maar niet de kantoren!! En 2, als syriestrijder heeft hij per toeval deze dossiers van een terreuraanslag weten te stelen. Ligt er anders wel vingerdik op!! En nee deze persoon is zeker niet geloofwaardig met zo een achtergrond!!!
  • Frank Louman

    5 jaar geleden
    waarom zijn wij zo laks tegen mensen die ons kwaad willen doen ? Moeten er na Zaventem nog mensenlevens verwoest worden.