ANP / Photonews
Volledig scherm
© ANP / Photonews

'Ploeterende' lerares richt via open brief wanhoopskreet tot Crevits: “Mijn lijf is kapot, wanneer zorgt u voor mij?”

"Wij hebben al zo hard gevochten, mevrouw de minister (...) Mijn lijf is kapot, wanneer zorgt u voor mij? Wanneer zorgt u voor ons? " Met die wanhoopskreet richt een 'ploeterende' lerares zich donderdag in een opiniestuk in De Standaard rechtstreeks tot Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) om de nood te klagen van de onderwijsmensen. De minister zegt in een reactie dat ze de klachten begrijpt en wijst op de maatregelen die tegemoet komen aan de verzuchtingen.

168 reacties

  • Jos Teugels

    5 jaar geleden
    Wie gaat er binnenkort nog in het onderwijs willen stappen, voor orde en tucht zal er geen plaats meer zijn door de langzame ondergang van onze geliefde leefwereld. De secretariaten bvb., die kunnen alle momenten belaagd worden door wraakzuchtige ‘’ouders’’ waar brave personeelsleden niet tegen opgewassen zijn. Een verstandige vraag van een jeugdige klimaatbetoger (een echt uitzichtloze kwestie) ‘’wie wil er nog kinderen ter wereld brengen op deze planeet?’’ Ik niet meer!
  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    Ge kunt misschien op een onderneming in een 3 ploegenstelsel gaan werken als je denkt dat dat beter is, zie wel voor opvang kinderen van 'morgens tot s'avonds want ze vragen niet of dat gaat .En je mag ook niet veel ziek zijn zoals in het onderwijs of het is C4.
  • Fernand Costermans

    5 jaar geleden
    Beste Sofie plets, In mijn 20 dagen verlof zijn mijn kinderen bij mij.De rest van de grote vakantie moeten ze idd naar sportkamp.Ik moet namelijk de rest van het jaar werken,vroeges,lates,weekend,.. Zeer kort door de bocht.
  • Nick Luyten

    5 jaar geleden
    leerkrachten die al meer dan 10 jaar van school naar school reppen en daarom niet vast benoemd geraken en nog steeds geen zekerheid hebben: verander dat nu eindelijk eens!
  • Jan Baroen

    5 jaar geleden
    Zal iedereen met een echt kapotte rug eens een open brief schrijven? Ik denk dat er veel meer brieven dan alleen maar van gefrustreerde leerkrachten of schooldirecteurs zullen binnenkomen. Er zijn er heel wat die denken dat ze veel werken en dit van de daken roepen en dan zijn er die veel werken en bescheiden hun taak verderzetten.