Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/Cultura RF

'1 euromaaltijden' “in alle stilte” stopgezet, “maar er was een duidelijke einddatum”, zegt minister Homans

De Vlaamse projecten rond '1 euromaaltijden' zijn afgelopen. Dat is te horen bij Vlaams minister voor Armoedebestrijding Liesbeth Homans (N-VA). Er komt een grondige evaluatie en het is aan de volgende Vlaamse regering om te beslissen of het initiatief al dan niet wordt voortgezet. In 2017 werden bijna 50.000 gezonde maaltijden aangeboden aan kansarme kinderen voor 1 euro.

5 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Met de projecten die conservatieve liberalen opzetten vult er altijd wel iemand goed zijn zakken. Vergelijk dat met het budget voor het eten van de bejaarden in de rusthuizen. Liefdadigheid zoals in de 19e eeuw houdt trouwens de armoede in stand. Allen minder kansarmoede, structurele maatregelen en een rechtvaardigere samenleving lossen die op. Maar daar gaan conservatieve politici niet voor. Die gaan voor het sussen van het geweten van de elite met wat liefdadigheid.
  • sam van gestel

    5 jaar geleden
    Dat komt neer op 23,5 euro per maaltijd, iemand heeft aan dit project weer goed zijn zakken kunnen vullen, ik maak dagelijks vers, gezond warm eten voor 2 personen met ongeveer een tiende van dat bedrag....
  • Gert Dk

    5 jaar geleden
    1,2 miljoen voor 50.000 maaltijden is 24 euro per maaltijd plus de euro van de mensen zelf. Misschien dat er dan wel goedkopere alternatieven zijn voor deze mensen.
  • Charlotte De greef

    5 jaar geleden
    Dat mensen eens zorgen dat ze een job hebben voor ze zichzelf het recht toekennen om kinderen te maken. Dergelijke initiatieven houden onverantwoordelijkheid in stand.
  • Helene Van der Heyden

    5 jaar geleden
    De controle was heel slecht ook niet kansarme kinderen die met hun welstellende grootouders kwamen eten kregen 1€ maaltijd.Niet van horen zeggen zelf gezien in sociale restaurants