Op de Place de l'Etoile werd traangas ingezet.
Volledig scherm
Op de Place de l'Etoile werd traangas ingezet. © AFP

Negende actieweekend ‘gele hesjes’ in Frankrijk: 84.000 manifestanten stromen samen in grote steden, traangas ingezet in Parijs

In enkele grote Franse steden zijn vandaag opnieuw tienduizenden manifestanten van de gele hesjes op straat gekomen om te protesteren tegen het sociaal en fiscaal beleid van de Franse regering. Het is het negende weekend op een rij dat er actie wordt gevoerd. Er zijn manifestanten in onder meer Parijs, Bourges, Caen en Rouen. Volgens de politie waren er in het hele land zo’n 84.000 manifestanten, een forse stijging ten opzichte van vorig weekend.

4 reacties

  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Wonderbaarlijk hoe de politiek zich in bochten wringt om een antwoord te bieden op makatschappelijk onbestaande vragen. Het probleem van die protesteerders ligt alleen bij hunzelf: de mening dat anderen hun 'problemen' moeten oplossen.
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Macron zal dit niet meer kunnen stoppen de mensen zijn het uitpersen beu, en ook hier en andere EU zullen met dergelijke protesten te maken gaan krijgen.
  • roger vanhecke

    5 jaar geleden
    Krapuul dat te lui is om te werken.willen alleen vechten met de ordediensten . In frankrijk zijn er al 13 doden te betreuren door de gele jasjes
  • leen hanssens

    5 jaar geleden
    De vernielingen zullen wel volgen.