Europees president Donald Tusk en Brits premier Theresa May.
Volledig scherm
Europees president Donald Tusk en Brits premier Theresa May. © REUTERS

“EU bereid brexit uit te stellen tot juli om Theresa May te helpen”

Binnen de Europese Unie worden voorbereidingen getroffen om de brexit uit te stellen van 29 maart tot minstens juli, als dat de Britse premier Theresa May kan helpen het parlement te overtuigen van haar deal. Dat schrijft de krant The Guardian. Mays akkoord wordt morgen allicht weggestemd in het Britse parlement. 

20 reacties

  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Ik denk dat de Britten een goede beslissing nemen om uit de EU te stappen. De EU staat op imploderen en zal alle lidstaten meesleuren in een economisch moeras. De Britten zullen ons eventueel nog moeten komen redden :-)
  • Jack Hoeben

    5 jaar geleden
    Niks uitstel!Heeft iedereen niet stilletjes aan genoeg van dat palaver!Gaat Europa nu nog beginnen met May te pamperen.Dat is 60 jaar te laat
  • Patrick Martens

    5 jaar geleden
    Krista Nootelaars, geen nieuw referendum. De Britten hebben gestemd voor een Brexit. Ze hadden zich maar op voorhand moeten informeren voordat ze gingen stemmen.Is gemakkelijk om een nieuw referendum te vragen als de uitslag niet iw wat u verwacht had.
  • Hans Benoit

    5 jaar geleden
    Zo kan men bezig blijven, geen wonder dat een groot deel van de bevolking zich afkeert van de politiek met als gevolg extreem stemgedrag.
  • Anita Billen

    5 jaar geleden
    Dat was te verwachten maar ze moeten niet denken datd ze daarna nog met iets deftig zullen komen. De Britten zijn ons aan het uitmelken ja. Waarom u niet aan de gegeven datum houden.