Diëtiste Sanne Mouha
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtiste Sanne Mouha © Unsplash / Carline Vandercruyssen

Hoeveel kopjes mag je drinken per dag? En drink je beter zwart of met melk? Onze diëtiste geeft de juiste feiten over koffie

Meer dan de helft van de Belgen ouder dan 19 jaar drinkt meer dan twee koppen koffie per dag. Voor velen is het ‘zwarte goud’ zelfs onmisbaar om ‘s morgens wakker te worden. Maar is koffie nu gezond of ongezond? Diëtiste Sanne Mouha beaamt of weerlegt de populairste feiten en fabels over koffie.

20 reacties

  • vangeel guido

    3 jaar geleden
    ik drink 5 kannen koffie en voel me er goed bij, slapen doe ik als een roosje mooi iedere nacht 8 uurtjes voor mijn pensioen was dat 5 uurtjes.
  • Peeters Gerd

    3 jaar geleden
    Daar hebben jullie geen zaken mee.
  • Walter Corneel

    3 jaar geleden
    Eet, drink, proef en geniet met mate
  • Walter Braes

    3 jaar geleden
    Ja hoor, het is een bacheloropleiding, maar vergeet niet dat pegagoog een masteropleiding is en dat is nu eens het meest nutteloze beroep dat er bestaat. Niks wetenschappelijk onderbouwd, een hoop onzin en ideeën van mensen die menen het warm water te hebben uitgevonden, terwijl het de pedagogen zijn die de oorzaak zijn van dalend niveau in het onderwijs en kinderen die nul respect hebben voor ouders/leraren/politie/... Ook diëtist is zo'n kulberoep. Laat me niet lachen.
  • Jozef Vandaele

    3 jaar geleden
    Nogal dicteren zeg. Mogen we nog?
  1. Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
    PREMIUM
    Interview

    Na 37 jaar maakt hoofdin­spec­teur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”

    “Het zal vreemd aanvoelen om vanaf nu niet anoniem te reserveren in een sterrenzaak”. 37 jaar was Werner Loens (62) inspecteur van Michelin, waarvan 17 jaar hoofdinspecteur Benelux. 8.500 restaurantbezoeken later gaat hij op pensioen en wilt hij voor het eerst op de foto. Wat is volgens Loens dé culinaire hotspot van het moment, verlopen de beoordelingen altijd eerlijk en objectief en wat voor tol heeft tweemaal per dag op restaurant gaan geëist van zijn lichaam? HLN schoof de benen onder tafel en vroeg het hem.
  2. Luc Bellings test 10 keer balletjes in tomatensaus en deelt een 0/10 en 8/10 uit: “Lekkere vleessmaak en goed gekruide saus”
    PREMIUM

    Luc Bellings test 10 keer balletjes in tomaten­saus en deelt een 0/10 en 8/10 uit: “Lekkere vleessmaak en goed gekruide saus”

    Gehaktballetjes in tomatensaus is één van de lekkerste Vlaamse klassiekers. Maar welke kant-en-klare variant uit de supermarkt is een even smakelijk alternatief? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien bereidingen en buist de helft. Echt lekker gehakt en een geslaagde saus? Dat vindt hij maar bij één product: “Dit zouden ze zelfs geen balletjes in tomatensaus mogen noemen, het zouden vegetarische balletjes kunnen zijn.”