© Photo News

Dronken bestuurder zonder rijbewijs schendt voorwaarden rechter

Bij de weekendcontrole heeft de politie Mechelen-Willebroek 35 dronken bestuurders betrapt. Eén van hen had geen rijbewijs, gaf een valse naam op en werd gearresteerd omdat hij de voorwaarden van de onderzoeksrechter niet heeft nageleefd.

Leo De Nijn

In totaal werden 1.033 bestuurders aan de kant gezet om te blazen. Negen rijbewijzen van bestuurders die te veel gedronken hadden werden voor vijftien dagen onmiddellijk ingetrokken. “Het had er nog een meer kunnen zijn. Deze bestuurder had zelfs 2,5 promille alcohol in zijn bloed. De man had zijn rijbewijs en zijn identiteitskaart niet op zak. Hij gaf onze manschappen een valse identiteit op. Daar had hij zijn reden voor. Hij had namelijk de voorwaarden, die hem waren opgelegd door de onderzoeksrechter, geschonden. De man werd in onze cellen opgesloten in afwachting dat hij voor de onderzoeksrechter zal moeten verschijnen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De bestuurder werd ook geverbaliseerd voor het aanmatigen van een naam, waar een correctionele straf op staat. Maar hij heeft ook geen rijbewijs en hij reed met een auto die niet van hem was. Daar werd een wielklem aan gelegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER