PS-voorzitter Elio Di Rupo.
Volledig scherm
PS-voorzitter Elio Di Rupo. © BELGA

PS wil niet weten van nieuw communautair avontuur: “Waarom moeten we altijd achter Bart De Wever aanlopen?”

De Franstalige socialisten hebben geen zin om zich na de verkiezingen in mei opnieuw in een institutionele discussie te storten. "Waarom moeten we altijd achter Bart De Wever aanlopen? De vraagstukken vandaag zijn sociaal en economisch van aard", aldus PS-voorzitter Elio Di Rupo vanochtend op La Première.

21 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Di Rupo, in een democratie loop je achter de wens van de burger aan.
  • Luc Van Bogaert

    5 jaar geleden
    De Wever kan zijn confederatie op zijn buik schrijven, dat is wel duidelijk. Onmogelijk een 2/3 meerderheid te halen.
  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    Jullie moeten niet achter De Wever lopen 70% van de Vlamingen doen dat ook niet. uiteindelijk is De Wever een marginaal verschijnsel in de geschiedenis met een zeer beperkt kiezerspubliek nog even en hij is een van de vele voetnoten in onze geschiedenis.
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Als De Wever zegt dat de Walen geld uit Vlaanderen zuigen dan kan ik dat van De Wever zijn N-VA ook zeggen hier in Vlaanderen.
  • Marcel Willems

    5 jaar geleden
    Vlamingen Walen Brusselaars,wat is het verschil .We zijn allemaal Belgen .De taalgrens is een niet bestaande ,zie het aantal frans sprekenden in Vlaanderen..En in de sociale zekerheid zijn er ook transfers binnen Vlaanderen ..Is een door de politiekers denkbeeldig onderscheid gemaakt tussen het noorden en het.zuiden .We zijn al zo een klein land