Woning volledig vernield na zware explosie: twee gewonden

In de Polenlaan in Ieper is een woning volledig vernield door een explosie. Wellicht gaat het om een gasontploffing. Een arbeider die vlakbij aan het werk was, is met een hoofdwonde afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook een bewoonster raakte gewond.

ptb

Iets voor 13 uur was er een zware knal te horen in de omgeving van de woning. Glas en brokstukken vlogen tot ver op de weg en de bewoner, een bejaarde vrouw, kwam in shock naar buiten gelopen. De woning is volledig vernield.

Wellicht is een gasontploffing de oorzaak van de explosie, vlak voor de woning zijn werken bezig. Een Telenet-medewerker die daar bezig was, liep een hoofdwonde op. Hij is afgevoerd naar het Jan Yperman Ziekenhuis voor verdere verzorging. Ook een bewoonster, een bejaarde vrouw, raakte lichtgewond en kon terecht bij familieleden.

“In de kelder van de woning werd een verhoogde concentratie gas gemeten. Nu moet nog worden uitgezocht of dit de oorzaak of het gevolg van de ontploffing is”, klinkt het bij brandweer Westhoek. Een stabiliteitsingenieur en verzekeringsmaatschappij hebben ondertussen een aannemer aangesteld om de woning volledig af te breken. (Lees verder onder de video)

De Polenlaan blijft voorlopig nog altijd afgesloten voor verkeer. De buren van het ontplofte huis worden opgevangen in een hotel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen