© Lokale Politie Antwerpen

Man met rijverbod geeft valse naam tijdens politiecontrole

Afgelopen weekend controleerde het wijkteam van het Kiel bestuurders en voertuigen op de De Bruynlaan en in de Richard Baseleerstraat. De actie werd georganiseerd na verschillende klachten uit de buurt over onveilig rijgedrag en parkeeroverlast. Bij de actie gaf één bestuurder met een rijverbod een valse naam op om de politie te misleiden, maar zijn list werd doorzien.

jtp

De man reed rond ondanks zijn rijverbod. Om de politie te misleiden, gaf hij een valse naam op. Zijn list werd snel doorzien tijdens de controle. De man kreeg een pv voor het geven van een valse naam én een pv voor het negeren van zijn rijverbod.

Tijdens de actie werden 58 voertuigen en 99 personen gecontroleerd. De politie stelde nog overtredingen vast. Zo maakte één persoon misbruik van een mindervalidenkaart en reden twee personen rond zonder rijbewijs.

Drie bestuurders kregen een boete omdat hun kinderen zonder beveiliging in de wagen zaten, zeven anderen werden beboet omdat ze zelf hun veiligheidsgordel niet om hadden.

Vijf personen werden tevens beboet voor een parkeerovertreding, terwijl één persoon een GAS-boete kreeg voor sluikstorten. Tot slot werd één illegaal persoon aangehouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER