© BERT DE DEKEN

Aldi-distributiecentrum verhuist naar Turnhout: “Meest duurzame industriegebouw van België”

Vlaams minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld) heeft dinsdag aan de Veedijk in Turnhout een nieuw distributiecentrum van supermarktketen Aldi ingehuldigd. Het centrum zou het meest duurzame industriegebouw van België zijn en zelfs één van de vijf meest duurzame ter wereld.

bap

Het terrein van twaalf hectare groot moet het huidige verdeelcentrum in Rijkevorsel vervangen, dat te klein werd. Verse producten zullen er onder meer gestockeerd worden in een koelruimte van 4.700 m². Het filiaal behoort tot de zeven distributiecentra van Aldi in ons land. Ongeveer zestig winkels in de regio Antwerpen worden er mee bevoorraad.

Op het dak van het gebouw zullen er 4.600 zonnepanelen liggen, die jaarlijks ongeveer 1 miljoen kWh genereren. Goed voor een jaarverbruik van 285 gezinnen. Er is ook geïnvesteerd in duurzame bouwmaterialen, een groenzone en een recyclage-eiland. BREEAM reikte aan de verwezenlijking het ‘Outstanding’-duurzaamheidscertificaat uit.

Aldi trekt 50 miljoen euro uit voor de verhuis. Alle 150 medewerkers zullen mee verhuizen en er worden nog tientallen jobs gecreëerd.

“Ons distributiegebouw in Rijkevorsel, het oudste in België, kon niet meer uitbreiden”, zegt Frank Vissers, managing director van Aldi Turnhout. “Met ons nieuwe centrum in Turnhout blijven we in de regio.

© BERT DE DEKEN

© BERT DE DEKEN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER