Heropening Brusselse Hallepoorttunnel wordt gevierd met raveparty

De asfaltlaag en waterdichting van de Hallepoorttunnel werden helemaal vernieuwd © ycs

Na een renovatie van bijna twee jaar zal de Brusselse Hallepoorttunnel vanaf zondagochtend opnieuw permanent open zijn voor de automobilisten. Om dat te vieren mag technoclub Fuse de tunnel zaterdagnacht gebruiken voor een eenmalige raveparty in een unieke setting.

pvm

Dankzij de renovatie, waarbij onder meer de volledige waterdichting werd aangepakt, er twee extra nooduitgangen kwamen en ook het design onder handen werd genomen, wordt de Hallepoorttunnel de eerste tunnel in het Brussels gewest die volledig voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

‘Er zullen ‘s nachts wel nog punctuele inspecties zijn van de opgeleverde werken, maar de tunnel zal vanaf zondag volledig in exploitatie zijn’, zegt Mathias Dobbels, woordvoerder van Brussels Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet (SP.A).

De laatste keer dat er in een Brusselse tunnel nog een feest plaatsvond was in de Naamsepoorttunnel tijdens de Autoloze Zondag in 2015. ‘Alle technische lokalen zullen niet toegankelijk zijn en het publiek wordt enkel toegelaten in de tunnelkokers die normaal toegankelijk zijn voor de auto’s. We hebben uiteraard met de brandweer en de politie samengezeten en de nodige toelatingen bekomen’, verzekert Dobbels.

Tickets voor het feest zijn te koop via de website van Fuse en kosten vijf euro in voorverkoop.