Thomas Eerdekens
Volledig scherm
© Thomas Eerdekens

Wolvin Naya is opnieuw vogelvrij: “Een ramp, gezien de vele wolvenhaters”

Het wolvenkoppel Naya en Gust is sinds vorige maandag weer vogelvrij. Dat stelt bioloog en Knack-journalist Dirk Draulans vast. “Dat is een ramp, gezien de vele wolvenhaters die er in Vlaanderen rondlopen”, schrijft Draulans in het weekblad en op zijn Facebookpagina. “Of hoe een zeldzame en iconische diersoort in de problemen kan komen door barslecht beleid”, is zijn besluit.

40 reacties

  • Patrick Wallaert

    5 jaar geleden
    Ja heel verbijsterend te zien hoe mensen hier reageren zonder enige kennis ter zake . Dit dier doet geen mens kwaad . Heeft meer bang van ons dan wij van hun . Laat ze gerust een roedel vormen ginder in die uitgestrekte bossen van het militaire domein . Ik ken die bossen zeer goed vanwege de orientatieloop ( Er worden daar nog regelmatig wedstrijden georganiseerd en nog nooit een wolf gezien )
  • Vladimir De Leeuw

    5 jaar geleden
    Gebrek aan kennis even bijschaven: in 2017 zijn er minstens 12000 schapen gedood door bijna 500 wolven. Ook zijn er 2016 alleen al 15 paarden!!! gedood door wolven. Tussen 1580 en 1830 zijn er in Frankrijk 3069 mensen, waaronder kinderen, gedood door wolven. 't Zijn zo'n lieve onschuldige beestjes, die wolven.
  • Jacques Tassignon

    5 jaar geleden
    het is verbijsterend hoe gebrek aan kennis over deze schuwe ongevaarlijke dieren naar absurde en compleet belachelijke commentaren leidt. Jammer, velen zijn blijkbaar volledig het contact met de natuur verloren.
  • Dick Brulstra

    5 jaar geleden
    Goed gedaan door de raad van State! Zodra een dier problemen geeft, zoals Naya en de ook illegaal naar België gebrachte Gust, kunnen ze nu legaal verwijderd worden uit de biotoop. Denk vooral aan de schade van de tientallen boeren en de honderden dode schapen. Top land hoor België ! Afschot is een taak voor de ANB.
  • François Nuyts

    5 jaar geleden
    De raad van state , jawel , is niet de eerste maal dat die beslissingen nemen die de burger niet begrijpt natuurlijk . Waarom moeten wij nog gaan kiezen als een of andere raad toch beslissingen neemt .