Jean-Marie Dedecker zal de West-Vlaamse N-VA lijst duwen

Oud-Kamerlid en burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker zal bij de federale verkiezingen van 26 mei de lijstduwersplaats innemen op de West-Vlaamse Kamerlijst van N-VA. Ex-minister van Defensie Sander Loones zal de lijst trekken. Dat is bevestigd aan onze redactie. Het kiescollege van N-VA moet zich daar donderdag over buigen.

bbd

Voor het Vlaams Parlement zal burgemeester van Izegem Bert Maertens de West-Vlaamse N-VA-lijst trekken. Vlaams minister-president Geert Bourgeois, die ook uit het West-Vlaamse Izegem afkomstig is, werd eerder al bevestigd als de Europese lijsttrekker van N-VA.

Provinciaal coördinator Sander Loones was woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar. Belga vernam van bronnen bij N-VA wel dat het nationale kiescollege van de partij zich donderdag over de beschermde plaatsen (onder andere lijsttrekkers en lijstduwers) op de kieslijsten buigt. Het West-Vlaamse provinciale kiescollege zou zich dan volgende dinsdag over de keuzes voor de kustprovincie moeten uitspreken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen