Bruno Tobback (sp.a)
Volledig scherm
Bruno Tobback (sp.a) © Vertommen

Bruno Tobback (sp.a) wil hogere minimumlonen om meer mensen te motiveren om te gaan werken

Vlaams parlementslid Bruno Tobback heeft zich vrijdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van sp.a-Leuven achter het recente pleidooi geschaard van nationaal Voka-voorzitter Wouter De Geest om lonen op te trekken zodat op die manier meer mensen gemotiveerd zijn om te gaan werken. De Geest pleitte tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka meer bepaald "voor een verhoging van het nettoloon zonder dat de brutokosten voor de werkgever hierdoor verhogen".

13 reacties

  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Of hij dat nu wil of niet, te veel mensen zullen hem negeren omwille van zijn vader.Er zijn er héél veel die Louis Tobback niet mogen omwille van zijn stijl of omwille van zijn beleid. Ik hield wel van zijn stijl, maar heb een hekel aan de man gekregen omwille van zijn beleid.Helaas, zijn opvolger lijdt aan hetzelfde Machiavellistische syndroom.In Leuven staat nu al het ene na het andere zakkenvullersproject op stapel. Het houdt maar niet op.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Ja de werkgevers willen dat ook. Maar de vraag is op wiens kosten. Niet op kosten van de werkgevers na al die cadeaus, jarenlange recordcijfers in de export en gemaximaliseerde winsten. Maar blijkbaar op deze van de niet werkenden. De zieken, invaliden, werklozen en gepensioneerden. Blijkbaar is het salonsocialisme onuitroeibaar.
  • Luc Vandeplas

    5 jaar geleden
    Hop daar zijn ze terug ...wie gaat deze verhoging betalen? Juist, de werkende mensen, de werkonwilligen staan weer buitenspel.
  • Raymond Dederen-STRAVEN

    5 jaar geleden
    Opslag zelfs voor minimumlonen dient tot niets bouw de enorme staatsschuld af en men kan automatisch opslag geven en de belastingen verminderen maar de staatschuld verminderen brengt geen stemmen op.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    SPA wil het belastingsysteem herzien? Het is nochtans SPA die het destijds opgedrongen heeft aan de werkende belastingbetalers, die toen al stonden te roepen dat het weinig zin heeft te werken als je levenslang gratis alles kan krijgen: sociale woning, een reeks uitkeringen en overal kortingen op alles, medische kosten, schoolkosten...alles wordt voor mensen die kosten van de staat leven, gedaan. Waarom niet eens daarin snoeien ipv een aalmoes te geven aan de kleinverdieners die werken?