Angela Ponce, miss Spanje, was vorig jaar de eerste transgender die deelnam aan Miss Universe.
Volledig scherm
Angela Ponce, miss Spanje, was vorig jaar de eerste transgender die deelnam aan Miss Universe. © RV

Explosieve toename van geslachtswijzigingen in ons land

In 2018 veranderden volgens de cijfers uit het Rijksregister 727 Belgen van geslacht. In 2017 waren het er 'nog maar' 110. De grote toename is voornamelijk toe te schrijven aan de gewijzigde wetgeving. 

1 reactie

  • Jil Heirman

    5 jaar geleden
    Wat een gigantische onzin is dit allemaal toch.. Je kunt je geslacht helemaal niet veranderen. Je kunt gender nonconformistisch zijn en da’s prima, maar je kunt je chromosomen, je biologie niet veranderen of ontkennen, da’s pure waanzin. En ‘t is nog waanzinniger dat de omgeving die waanideeën moet valideren.
  1. Onderzoekscommissie doet 137 aanbevelingen na VRT-reeks ‘Godvergeten’: regeringscommissaris en oprichting van herstelfonds

    Onderzoeks­com­mis­sie doet 137 aanbevelin­gen na VRT-reeks ‘Godverge­ten’: regerings­com­mis­sa­ris en oprichting van her­stelfonds

    De onderzoekscommissie in de Kamer naar kindermisbruik en seksueel geweld, binnen en buiten de Kerk, heeft 137 aanbevelingen goedgekeurd. Zo beveelt de commissie een gecoördineerde aanpak aan, met de aanstelling van een commissaris voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld op minderjarigen en kwetsbare personen. Nadat de Hoge Raad van Justitie vorige maand in een rapport een reeks disfuncties had vastgesteld tijdens Operatie Kelk, wordt ook de oprichting aanbevolen van een nieuwe onderzoekscommissie hierover.
  2. Zeldzame spierkanker treft elk jaar 137 Belgen, maar KU Leuven werkt aan behandeling: “Binnen 2 jaar zijn patiënten anders terminaal”
    PREMIUM

    Zeldzame spierkan­ker treft elk jaar 137 Belgen, maar KU Leuven werkt aan behande­ling: “Binnen 2 jaar zijn patiënten anders terminaal”

    Elk jaar krijgen 137 Belgen het keiharde verdict: ze hebben leiomyosarcoma, een zeldzame spierkanker waarvoor de behandelingen beperkt zijn. “De tumoren verspreiden zich snel over het lichaam. Een patiënt met uitzaaiingen sterft vaak binnen de twee jaar”, zegt doctorandus Wout De Wispelaere (KU Leuven). Samen met een team staat hij echter mee aan de wieg van mogelijk baanbrekend onderzoek naar de ziekte.