Volgens Peter Mertens van PVDA wordt de kloof tussen topverdieners en gewone werknemers almaar groter.
Volledig scherm
Volgens Peter Mertens van PVDA wordt de kloof tussen topverdieners en gewone werknemers almaar groter. © Belga

PINOKKIOTEST. Wordt de inkomenskloof tussen topverdieners en ‘arme werkenden’ steeds groter?

“Het kan niet zijn dat in een rijk land als het onze de tegenstelling tussen topverdieners en mensen die voor een armoedeloon werken, steeds maar groter wordt”, zei PVDA-voorzitter Peter Mertens gisteren in De Ochtend. Maar klopt dat wel? We zochten het uit.

59 reacties

  • Sandra Van Heyste

    5 jaar geleden
    26 rijksten bezitten evenveel als armste helft van de wereld: is het zo duidelijker?
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Dat willen de dames en heren in Brussel en de EU toch. Van de minst verdienende mensen is hun inkomen gekend tot de laatste centiem. Wanneer gaan de fraudeurs belastingen betalen op hun werkelijk inkomen?
  • Marc Vandaele

    5 jaar geleden
    En de gestegen levensduurte de laatste 15 jaar??? Als je over die 15 jaar bvb 10% verhoging kreeg op een loontje waarmee je net rondkwam lukt dat nu niet meer -> armoede ! Als je 10 keer zoveel verdiende heb je nu 10 keer dat loontje over ipv toen 9 keer ! Zo zie je maar, met mooie cijfertjes toch steeds meer mensen in de armoede duwen. Een schande en pure onwil van onze verkozen beleidsmakers !
  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Lot ,in feite heb ik 150 € minder dan u voorstelt ,ik wou enkel zeggen dat wanneer je enkel het nodige koopt ,je meer over houdt en door ook de vermindering van btw ,taksen allerhande ik meer pensioen heb door meer over te houden .Dit is het "minimalisme" dat in alle hoeken van deze wereld zijn intrede doet .Het is ook een vorm van milieu-bescherming omdat er minder moet geproduceerd worden
  • Marino Coolsaet

    5 jaar geleden
    @frans Cornelis je bent niet goed geïnformeerd de PVDA wil 1 federale regering dat betekend direct minsten 3 andere regeringen op de schop