Martin Fayulu
Volledig scherm
Martin Fayulu © REUTERS

Fayulu roept zichzelf uit tot president van Congo na uitspraak Hof dat Tshisekedi verkiezingen won

Oppositiekandidaat Félix Tshisekedi heeft de presidentsverkiezingen in Congo rechtsgeldig gewonnen. Dat verklaarde het Grondwettelijk Hof in Kinshasa vanochtend, na het afwijzen van een klacht van oppositiekandidaat Martin Fayulu tegen de verkiezingsresultaten. “Congo heeft gewonnen”, zo sprak Tshisekedi. Fayulu riep daarop zichzelf uit tot nieuwe president. Toch blijven twijfels bestaan, zegt een woordvoerder van de Europese Unie.

4 reacties

  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    Als er daar één partij is die ik totaal niet vertrouw is het wel de katholieke kerk.
  • Jeroen Deschrijver

    5 jaar geleden
    Allee vooruit, binnenkort vallen daar de eerste doden. Wees er maar op voorbereid.
  • carlos de picker

    5 jaar geleden
    Nu gaan de poppen aan het dansen, vrees ik. Van een vreedzame machtsoverdracht zal helaas ook deze keer geen sprake zijn.
  • Guido Deville

    5 jaar geleden
    Het zaad voor politieke instabiliteit en geweld is weer gezaaid. Dat Tshisekedi een bedrieger is heeft hij al bewezen door bij zijn kandidaatstelling een vals Belgisch diploma toe te voegen. Corruptie zit diep ingebakken bij de zgn elite van het land. De natuurlijk zullen de gewone burgers weer de dupe zijn. En dan blijven bij ons velen het westen de schuld geven voor het feit dat een land met zoveel mogelijkheden economisch nog steeds achterop hinkt ...