Pol Van Den Driessche doet niet mee aan verkiezingen

Pol Van Den Driessche (N-VA) © Photo News

De senator leidde ook elk jaar Miss-kandidates rond in het parlement. © Photo News

thumbnail: Pol Van Den Driessche (N-VA)
thumbnail: De senator leidde ook elk jaar Miss-kandidates rond in het parlement.

N-VA-communicatieadviseur Pol Van Den Driessche stopt met de nationale politiek. Hij gaat niet naar het ‘front’ omdat hij naar eigen zeggen ‘de vernieuwing in West-Vlaanderen alle kansen wil geven’. In Brugge blijft hij wel actief als fractieleider.

Mju

Wellicht heeft zijn teleurstellende resultaat bij de gemeenteraadsverkiezingen een rol gespeeld. Onder leiding van Pol Van Den Driessche zakte de Brugse N-VA op 14 oktober terug van 10 naar 5 zetels. Zelf haalde hij slechts 3.400 voorkeurstemmen, iets meer dan een vijfde van burgemeester Dirk De fauw (CD&V). De senator die gehoopt had burgemeester van die Scone te kunnen worden, moest zich tevredenstellen met een rol als leider van een (kleine) oppositiefractie.

Vandaag maakt hij op zijn facebookpagina bekend dat het daarbij blijft. Van Den Driessche past voor een plaats op de West-Vlaamse N-VA-lijst voor de Kamer of het Vlaams parlement, ook al had hij eerder al laten vallen wél ambitie te hebben om deel te nemen aan de verkiezingen.

‘Ik wil de vernieuwing alle kansen geven en daarom zal ik in mei geen kandidaat zijn’, kondigt hij aan. ‘Tot dan zal ik mijn mandaat als senator en vooral mijn internationale opdrachten verder correct invullen.’ Behalve zijn lokale mandaat heeft Van Den Driessche nog een job als communicatieadviseur van de partijtop, die job blijft hij uitoefenen. Ook zal hij ‘enkele uren les geven als gastprofessor in Howest aan buitenlandse Erasmusstudenten’.

‘Aderlating’

Op de website van de Krant Van West-Vlaanderen noemt voormalig minister en West-Vlaams N-VA-boegbeeld Sander Loones de exit van Van Den Driessche een ‘aderlating’. ‘Pol is zelf tot het inzicht gekomen om plaats te maken voor de nieuwe generatie. Het is duidelijk dat hij de doorstart richting de verkiezingen van 2024 volop kansen wil geven. Pol is een man met veel talent, zijn inhoudelijke en communicatieve adviezen voor de partij zijn van goudwaarde. Die zal hij ook in de toekomst blijven geven.’