Direct naar artikelinhoud
Weekoverzicht

CETA en seksisme: wat u moet onthouden van de afgelopen week

CETA en seksisme: wat u moet onthouden van de afgelopen week

Gestrande CETA-onderhandelingen, seksisme in de cultuursector of het tragische einde van het eerste seizoen van Callboys? Mocht u de actualiteit de voorbije week gemist hebben, bent u weer helemaal mee met dit handige weekoverzicht.

1. Begroting

De regering landde anderhalve week geleden met de begroting. Dat bleef de publieke opinie roeren. De opiniestukken van economen Geert Noels en Paul De Grauwe werden bijgevolg druk gelezen op onze site.

Geert Noels: "Stop met jammeren dat je 3 miljard euro moet zoeken als niemand in dit land nog ver kan vliegen"

Paul De Grauwe: "De politieke invloed van de grote vermogens in België is groot"

2. Seksisme in de cultuursector

In een reeks getuigenissen in cultuurblad Rekto:verso klagen vrouwen seksisme aan in de cultuursector. Dat leidde ook tot een pakkende getuigenis van Bieke Purnelle, die in de muzieksector werkte tot ze er genoeg van had: "Schatje. Bitch. Ik was het zat."

Twitter bericht wordt geladen...

3. Derde debat tussen Clinton en Trump

Er was ook het derde, en laatste debat tussen presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump. "Voor Clinton ligt de weg naar het Witte Huis open", concludeert De Morgen-journalist Maarten Rabaey.

Twitter bericht wordt geladen...

4. De tragische ontknoping van Callboys

Let op: spoiler alerts! Het tv-programma dat deze week de tongen beroerde was ongetwijfeld de finale van Callboys. Onze journalist Robin Broos organiseerde zelfs een wake voor de betreurde Jay Vleugels.

Hoe een grap over een wake voor Jay Vleugels uitgroeide tot een 'Callboys'-fandag

Deze fan vond de enige echte Jay Vleugels-munt aan de Vlooybergtoren

Twitter bericht wordt geladen...

<< Rewind: dit wist je niet nog over de slotscène van 'Callboys'

Dit waren de leukste momenten van de opnames

5. Nieuwe racismerel in de maak

In een interview met De Morgen heeft Vlaams parlementslid Luk Van Biesen (Open Vld) zijn rol in de racismerel van ruim een maand geleden geminimaliseerd. Ook Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten was toen allesbehalve gelukkig: "Ik heb haar nog nooit zo woest gezien."

"Ik stel vast dat zijn excuses niet oprecht waren", reageert Meryame Kitir (sp.a) aan deze krant. Een nieuwe rel lijkt in de maak.

6. Wallonië houdt het been stijf in CETA-onderhandelingen

Waals minister-president Paul Magnette (PS) houdt het been stijf in de onderhandelingen over het CETA-verdrag. Dat zorgde voor opmerkelijke beelden: de Canadese minister van Handel verliet de gesprekken met tranen in de ogen.

Chrystia Freeland verlaat CETA onderhandelingen.