In 2017 werd het kanaal Brussel-Charleroi opnieuw doorzocht.
Volledig scherm
In 2017 werd het kanaal Brussel-Charleroi opnieuw doorzocht. © Photo News

Ex-speurder onderzoek Bende van Nijvel aangehouden voor achterhouden informatie en “deelname aan vereniging van misdadigers”

Philippe V. (62), de ex-speurder in het onderzoek naar de Bende van Nijvel die deze week werd gearresteerd omdat hij het onderzoek mogelijk heeft gemanipuleerd, is aangehouden. Dat bevestigt het federaal parket. V. is aangehouden voor het achterhouden van informatie op het moment dat hij deel uitmaakte van de politie, én voor “deelname aan een vereniging van misdadigers met het oog op het plegen van een misdrijf”. 

16 reacties

  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    Steeds doorheen de jaren blijken oorzaak en oplossing steeds te liggen binnen de toenmalige rijkswacht. Niet voor niets de staat in de staat genoemd.
  • Roger Versavel

    5 jaar geleden
    En als het onderzoek zelf als los zand aan elkaar hangt, denkt men dan écht dat dit ooit tot een veroordeling zal leiden? Een advoaat zal geen moeite hebben om een jury te laten geloven dat het onderzoek minstens een vermoeden heeft van manipulatie en dus kan m’n niet oordelen. Stop er mee. Het kostte al miljoenen en jullie hebben toch niets.Geef dit geld uit aan een onderzoek met kans op slagen. Verschrikkelijk voor de nabestaanden, maar de enige realiteit.
  • Guy Dupont

    5 jaar geleden
    En wie geloofd dat alles aan het licht zal komen is dom en naiief. Onderzoek is al klungelig gevoerd om dingen te verbergen. Ik herzie mijn mening als de waarheid echt aan het licht zou komen.
  • Luc De Cock

    5 jaar geleden
    De grote pieten opdrachtgevers gaan ze met rust laten ' en ze gaan ons en de slachtoffers sussen met de aanhouding van V De echte daders gaan ze nooit vinden
  • Joeri Cools

    5 jaar geleden
    Het is toch duidelijk dat het Delta team er is gekomen omdat te veel sporen van de Bende in de richting van de rijkswacht wezen. Delta zou er voor zorgen dat het dossier BVN in de richting van het criminele milieu van Charleroi moest uit gaan. Uiteraard worden alle potjes dichtgehouden door (ex)onderzoeksrechters, (ex)rijkswachters, (ex)politieke, en consoorten... Echt erg dat niemand van die betrokkenen empathie heeft voor de nabestaanden en alleen maar aan hun eigen vel denken!!