Senaatsvoorzitter Mitch McConnell na de stemming in het Amerikaans Congres.
Volledig scherm
Senaatsvoorzitter Mitch McConnell na de stemming in het Amerikaans Congres. © REUTERS

“Witte Huis werkt aan document om noodtoestand uit te roepen”

Het Witte Huis is bezig met het voorbereiden van een verklaring waarin president Donald Trump de noodtoestand uitroept langs de zuidelijke grens, waardoor hij het leger kan bevelen om de door hem zo gewenste grensmuur te bouwen zonder daarvoor eerst langs het Congres te hoeven gaan. Dat meldt CNN, dat zegt interne documenten ingezien te hebben die dit bevestigen.

21 reacties

  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    ja christianne bruyland, niet enkel ambtenaren leven daar van cheque naar cheque. Een massa Amerikanen leven zo, en kunnen amper de eindjes aan mekaar knopen ondanks 2 of 3 jobs. Documentaires uit het leven gegrepen daar bewijzen dat overvloedig. Hier in ons landje is het minder erg, ook al zijn er hier ook een hoop die van cheque naar cheque moeten leven, willens nillens
  • Karel Dierckx

    5 jaar geleden
    Christianne Bruyland, de onderaannemers die voor de overheid werken zijn er nog erger aan toe: ook werkloos tijdens de shutdown, maar die zullen geen back pay krijgen en het zijn vaak werknemers met erg lage inkomens die weinig kunnen sparen en geen gebruik mogen maken van de lagerenteleningen van het "echte" overheidspersoneel.
  • Paul Winters

    5 jaar geleden
    @christiane bruyland, ik moet door omstandigheden ook zo leven, u laat het klinken alsof dat een schande is
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    @christianne bruyland::::Hoeveel gezinnen hier in Vlaanderen leven zo?
  • chris loots

    5 jaar geleden
    Eigelijk niet slecht dat heel de wereld nu kan zien wat je krijgt als een populist aan de macht komt. De oogjes zijn open, niet meer herverkiezen, anders en beter!
  1. Amerikaans minister over ambtenaren die door shutdown naar voedselbanken moeten gaan: “Ik snap niet waarom, ze kunnen toch leningen aangaan?”

    Amerikaans minister over ambtenaren die door shutdown naar voedselban­ken moeten gaan: “Ik snap niet waarom, ze kunnen toch leningen aangaan?”

    Amerikaans minister van Economische Zaken Wilbur Ross heeft vandaag in een interview met nieuwszender CNBC gezegd dat hij niet begrijpt waarom ambtenaren die werkloos zijn als gevolg van de shutdown, voedselbanken opzoeken. Ross voegde eraan toe dat ze in de plaats daarvan leningen met een lage rente kunnen afsluiten. Door de shutdown die vandaag zijn 34ste dag inging, moeten zowat 800.000 ambtenaren onbetaald verlof nemen of verder werken zonder dat ze betaald worden. Ross, zelf een miljardair, is niet de eerste Trump-functionaris die de zware tol van de langste shutdown in de Amerikaanse geschiedenis minimaliseert.
  2. KIJK. Gewapende dieven proberen winkel te overvallen, maar moedige uitbater kan hen in val lokken

    KIJK. Gewapende dieven proberen winkel te overvallen, maar moedige uitbater kan hen in val lokken

    In Smethwick, in het Verenigd Koninkrijk, is een winkelier erin geslaagd om twee dieven in de val te lokken. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de twee mannen de winkel overvallen en de uitbater bedreigen met een groot kapmes, terwijl ze geld eisen. Maar de winkelier weet hen af te leiden, rent snel naar de uitgang en trekt vervolgens de deur dicht. Omstaanders schieten te hulp om de dieven gevangen te houden. Bekijk de opvallende beelden in bovenstaande video.