Hond overleeft uitslaande brand in slagerij niet

© ndz

© ndz

© repro pma

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een zware brand heeft zondagnamiddag het atelier van keurslagerij Jeroen en Joyce in de as gelegd. Niemand raakte gewond. De hond van de eigenaars overleefde de brand niet. De oorzaak is accidenteel.

Nicolas Duboccage en Kris Vanhee

Het vuur ontstond omstreeks 12.30 uur en richtte zware schade aan in de werkplaats van Keurslagerij Jeroen en Joyce aan de Oudenaardsesteenweg. Bij aankomst van de Avelgemse brandweer was al sprake van een zware uitslaande brand, waardoor meteen versterking gevraagd werd van de brandweerposten Zwevegem, Deerlijk en Vichte. De hevige rookontwikkeling verspreidde zich al snel over het centrum.

“Door het mistige weer, bleef de rookontwikkeling laag hangen”, zegt woordvoerder van de politiezone Mira, commissaris Michaël Vanden Heede. “We hebben daarom via Touring Mobilis meteen opgeroepen om het centrum te vermijden en voorzagen in een grote verkeersomleiding.”

Uit voorzorg werden twaalf bewoners van aanpalende appartementsgebouwen en woningen een geëvacueerd. Zij werden opgevangen in de brandweerkazerne, die op een boogscheut van de slagerij ligt.

“Ik weet niet wat er precies is gebeurd”, zegt slager Jeroen Lievens. “We waren in de voormiddag open geweest en waren de slagerij na sluitingstijd aan het opruimen.”

Volgens de deskundige van het parket is het vuur ontstaan in de afvoer van een kachel in een chalet achteraan de slagerij. Hoogstwaarschijnlijk is isolatie beginnen smeulen. “Als gevolg van de brand is er vooral zware schade in de werkplaats, de slagerij zelf kon gevrijwaard worden. Daar is vermoedelijk enkel rookschade”, aldus majoor Ignas Callens van hulpverleningszone Fluvia die de bluswerken leidde. De hond des huizes kon nog uit het gebouw gehaald worden, maar helaas kwam alle hulp te laat. Even na 17 uur konden de geëvacueerde bewoners terug naar hun woningen. Nog de hele namiddag werd nageblust om heropflakkeringen te vermijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen