Direct naar artikelinhoud
cdH

Maxime Prevot wordt nieuwe voorzitter cdH

Maxime Prévot werd vandaag verkozen tot nieuwe voorzitter van cdH.Beeld Photo News

Een duizendtal militanten van de Franstalige christendemocratische partij cdH heeft zaterdag in Louvain-la-Neuve Maxime Prévot tot voorzitter van hun partij verkozen. Hij haalde 85 procent van de stemmen en versloeg de tegenkandidaten François-Xavier Blanpain, Bashiru Lawal, Jan Lippens en Arthur Defoin.

Ondanks de slechte opiniepeilingen voor zijn partij, toonde Prévot zich optimistisch. “Ons uur is gekomen. De toekomst is aan ons”, zei de nieuwe voorzitter en hij vroeg de militanten om zich wat dapperder op te stellen. “Bij de lokale verkiezingen van oktober bleken we de derde partij in Franstalig België te zijn.”

De prioriteiten zijn voor hem werk, gezondheid, veiligheid, fiscale hervorming en milieu. Voorts moet zijn partij waken over de belangen van de non-profitsector, zei de nieuwe voorzitter. “Nu er weer communautaire eisen naar voren worden geschoven”, zei Prévot, “zal het cdH een tseetseevlieg voor de N-VA zijn. We kanten ons tegen het separatisme van die partij en komen op voor een economische heropbloei van Wallonië en Brussel.”