© Belga

Westerlo boekt tegen Union eerste zege sinds 1 december

Westerlo heeft Union met 2-0 over de knie gelegd in het Kuipje. Voor de Kemphanen was het de eerste zege sinds 1 december. Tegen de halvefinalist in de beker rechtte Westel de rug, Gboho en Abrahams deden de netten trillen. Westerlo springt zo over Lommel en Roeselare naar een voorlopige vijfde stek in het klassement. Union lijkt alles op de beker te zetten en haakt af voor de titel.

bap

Westerlo won met 2-0 van Union op de 23e speeldag in de Proximus League. De ploeg uit Sint-Gillis kende zo een slechte generale repetitie voor de return van de halve finales van de Beker van België tegen KV Mechelen. Voor de Kemphanen is het de eerste zege in zes wedstrijden.

In de 33e minuut trapte Ambroise Gboho het team van Bob Peeters op voorsprong. De tweede Westelse treffer kwam op naam van Kurt Abrahams (67.).

Na negen speeldagen is Union vierde met 12 punten in de tweede periode. Westerlo wipt met 10 punten over Roeselare naar de vijfde plaats. De West-Vlamingen verloren vrijdag met 0-1 van Tubeke. In de algemene stand is Westerlo vierde met 29 punten, Union staat op de derde plaats met 36 punten.

Herbeleef hieronder de wedstrijd:

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL