De Franse president Emmanuel Macron (links) en de Egyptische president Abdel Fattah al-Sissi (rechts)
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron (links) en de Egyptische president Abdel Fattah al-Sissi (rechts) © AFP

Macron bekritiseert schending van mensenrechten in Egypte

De Franse president Emmanuel Macron hekelde de mensenrechtensituatie in Egypte tijdens een staatsbezoek aan het autoritair bestuurde land. "Ik heb president al-Sisi eraan herinnerd dat het streven naar veiligheid niet kan gescheiden worden van de mensenrechten", zei Macron vandaag op een persconferentie met het Egyptische staatshoofd Abdel Fattah al-Sisi.

4 reacties

  • kerim aksu

    5 jaar geleden
    Momenteel word de mensenrechten het meest geschonden in Frankrijk door de betigers hardhandig aan te pakken en te beschieten met rubberen kogels
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Hij had zakenmensen bij en er moesten vele contracten getekend worden. Business is business. Over de mensenrechten praten hoort bij het protocol, neem ik aan, om de pers te kalmeren.
  • etienne bies

    5 jaar geleden
    Ik denk dat Macron al genoeg problemen heeft in zijn land om zich nog eens te gaan bemoeien met andere landen.We zien wel wat de westerse bemoeienissen heeft terecht gebracht in Syrie , Irak , Afghanistan.........
  • Sylke Buysse

    5 jaar geleden
    Quote : " en zegde hij de Egyptische regering financiële steun toe voor dringende economische hervormingen" . Op kosten van de reeds zwaar gepluimde Franse bevolking die OOK nood heeft aan "dringende economische hervormingen" maar die niet krijgt.