ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Beller via FaceTime kan meeluisteren zonder dat je opneemt: Apple zal ernstige bug “later deze week herstellen”, groepsbellen voorlopig onmogelijk

Door een ernstige bug bij FaceTime, de telefoonapplicatie van Apple, kan een beller de microfoon van zijn ontvanger activeren zonder dat die de telefoon opneemt, en zo dus meeluisteren. Als de ontvanger de oproep weigert, wordt ook zijn camera geactiveerd zonder dat de ontvanger het weet. Apple reageerde meteen dat ze op de hoogte zijn van de fout in de software en dat ze het later deze week zullen herstellen. Groepsbellen is voorlopig onmogelijk gemaakt.

3 reacties

  • Hendrik Goris

    5 jaar geleden
    Zelfde verschijnsel al meegemaakt met een IP telefoon. En tegenwoordig is zelfs een telefoon op een zogenaamde "analoge lijn" zoiets. .
  • Inde Marge

    5 jaar geleden
    Mooi voorbeeld van het inherent probleem van een smart-phone. Vandaag de dag is "alles" eigenlijk software, met programkes die soms op een paar samengeboxt zijn - dit allemaal op een achtergrond van "het moet vlug gaan, en we kunnen dat toch op een paar dagen herstellen". Op zo een achtergrond zakt kwaliteit gewoon in elkaar, nog vlugger dan een mislukte soufflé. Ik ben jammer genoeg aktief in die wereld, en 't staat me helemaal niet meer aan...
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Als je zoiets leest en dan nog gisteren en vorige week de documentaire over FB van zag dan zou je toch echt wel geen zin meer hebben om die dingen te gebruiken. Ik heb gelukkig (nog) geen Smartphone en denk dat dit niet snel het geval zal zijn.