© Google Streetview

Brillenverkoopster beroofd en vastgebonden in Berchem

Twee overvallers hebben dinsdagochtend een vrouw en een minderjarige vastgebonden in Berchem. De verdachten gingen aan de haal met een lading brillen van luxemerken.

sare

De daders hadden hun slachtoffers benaderd via een website voor tweedehandsspullen. Daar bood de 46-jarige vrouw verschillende dure brillen van luxemerken te koop aan, een uitloper van toen ze nog een brillenwinkel had, zo luidt het bij bronnen dicht bij het onderzoek.

Twee mannen boden zich aan als kopers en kwamen dinsdagochtend naar de woning aan de Grotesteenweg in Berchem. “Eenmaal binnen bedreigden en sloegen ze hun slachtoffer”, bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns van de politiezone Antwerpen. De verkoopster en een aanwezige minderjarige werden uiteindelijk vastgebonden waarna de daders aan de haal gingen met meer dan vijftien dure brillen. “Nazicht in de buurt door onze ploegen was negatief”, aldus Bruyns. “De daders worden opgespoord.” Doordat de dieven vooraf een afspraak maakten met hun slachtoffer hebben de speurders mogelijk al nuttige informatie om de brutale overvallers te identificeren.

De slachtoffers raakten lichtgewond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER