Direct naar artikelinhoud
Poëzie

Poëzieweek begint vandaag met Gedichtendag

Tom Lanoye schrijft het geschenk voor de Poëzieweek.Beeld Foto Joost De Bock

De jaarlijkse Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland is van start gegaan met Gedichtendag. Het thema van de zevende Poëzieweek is Vrijheid, met als motto: ‘Zonder handen, zonder tanden’. Auteur Tom Lanoye schrijft het geschenk. Dat krijgt iedereen cadeau bij de aankoop van 12,50 euro aan poëzie.

“Vrijheid is kwetsbaar en niet vanzelfsprekend en daarom moet zij gevierd worden”, klinkt het bij de organisatie. “Vrijheid gaat over vrij zijn van bezetters maar ook over je vrij voelen als individu. En hier vrij over kunnen denken. (...) Poëzie is bij uitstek het genre om (...) vrijheid te bezingen. In een gedicht is alles mogelijk. Een dichter kan in zijn gedachten en gedichten zijn wie hij wil zijn en zijn verbeelding laten spreken.”

Verspreid over heel Vlaanderen en Nederland worden tijdens de Poëzieweek tal van acties rond poëzie en gedichten georganiseerd. Dat gaat heel breed van lezingen en voordrachten tot poëziewandelingen en wedstrijden.

De Poëzieweek wordt woensdagavond 6 februari feestelijk afgesloten met De Grote Poëzieprijs, de Awater Poëzieprijs en de Turing Gedichtenwedstrijd. Meer informatie vindt u hier.

Volg zeker ook onze rederijker op Twitter.

Twitter bericht wordt geladen...