Ook zoon van Melikan Kucam (N-VA) aangehouden in onderzoek naar visumfraude

De politie heeft de zoon van het Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam aangehouden in het onderzoek naar mogelijke fraude bij het verstrekken van humanitaire visa. Dat bevestigt het parket. Eerder werd Kucam zelf al opgepakt.

rrln, sare

De 21-jarige zoon van de N-VA’er werd dinsdag opgepakt. De onderzoeksrechter hield de man vervolgens aan voor mensensmokkel, criminele organisatie en afpersing. Hij zal morgen voor de raadkamer verschijnen.

Fraude

Melikan Kucam (44) werd twee weken geleden aangehouden voor feiten van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing. Hij zou zich via tussenpersonen fors laten betalen hebben om mensen via humanitaire visa naar ons land te brengen. Kucam ontkent dat echter met klem.

Het Mechels N-VA-gemeenteraadslid zou 2.000 tot 10.000 euro ontvangen hebben om mensen uit conflictgebieden in Syrië, Irak en de buurlanden via een humanitair visum naar België te laten reizen.

Agent opgepakt

Vorige week werd ook al een agent gearresteerd naar aanleiding van de kwestie. De politieman, die voor de centrale diensten in Brussel werkt, wordt verdacht van schending van het beroepsgeheim. Hij zou bepaalde mensen getipt hebben over huiszoekingen die op til waren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer