EPA
Volledig scherm
© EPA

Lange haren blijven taboe in Duits leger

Lange haren blijven taboe voor mannelijke militairen in het Duitse leger. Een rechtbank in Leipzig wees een bezwaar van een sergeant tegen de regels voor haardracht van de hand.

5 reacties

  • François Vande Wynckel

    5 jaar geleden
    Een militair met lang haar ziet er slordig uit, daarbij kan hij daardoor meer beperkt zijn in wat hij moet doen. Kijk ook eens naar een defilé waarbij het haar van de soldaten van onder hun muts of nog erger, hun kepie, bijna tot op de schouders hangt. Ik vind zelfs dat een baard ook niet aangewezen is als militair. En zeggen dat in 1956 een soldaat werd gestraft als hij zich maar eens niet glad genoeg had geschoren. Ik kan er van meespreken.
  • Dick van Aggelen

    5 jaar geleden
    Heb nog meegelopen in een betoging voor lang haar in het vaderlandse leger. Even later mochten de Duitse maten dat ook, dus is die maatregel dus terug geschroefd. Er waren in onze com. jongens met haar tot op hun bibs. Echter in onze tanks wel paardestaart en haarnetje in.
  • Eida Lam

    5 jaar geleden
    Vrouwen staan dan meestal ook niet in gevechtsposities maar eerder in ondersteunende rollen. HEt is vooral voor uw eigen veiligheid hoor ...
  • johanneke li

    5 jaar geleden
    lang haar in het leger is een nadeel, op zich, als vrouwen het in een staart mogen dragen, dan mannen ook in een staart, al is het geen zicht natuurlijk en blijft een nadeel.
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Wat een onnozelaar. Als de werkgever(het Duitse leger) beslist dat mannen geen lang haar mogen hebben dan is dat zo, ga dan werken waar lang haar wel mag.