Mitch McConnell met Donald en Melanie Trump
Volledig scherm
Mitch McConnell met Donald en Melanie Trump © AFP

Invloedrijke Republikein waarschuwt Trump dat uitroepen noodtoestand kan leiden tot revolte binnen Republikeinse partij

Donald Trump heeft al een paar keer laten uitschijnen dat hij de noodtoestand zal uitroepen om de muur langs de Amerikaans-Mexicaanse grens te kunnen financieren. Op die manier kan hij het Congres omzeilen. Maar de Republikeinse fractieleider in de Senaat, Mitch McConnell, heeft de Amerikaanse president gewaarschuwd dat een dergelijke stap tot een revolte kan leiden binnen de Republikeinse partij.

7 reacties

  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Het niveau van de Trumpsupporter: denken dat Trump keizer en dictator is, en de grondwet geen waarde meer heeft. Bovendien ervan uitgaan dat je zelf een stem hebt in de politiek van de VS.
  • Michael Aerts

    5 jaar geleden
    Trump is enkel de man van Trump, Bemelmans. Een noodtoestand uitroepen om een persoonlijke kiesbelofte uit te kunnen voeren is dictatuur. Als ik mij niet vergis zijn de senatoren en leden van de kamer ook vertegenwoordigers van het volk, niet enkel van zijn intiem clubje maar van ALLE Amerikanen.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Tot nu toe heeft Trump netjes alles mogen uitvoeren waar de republikeinen zelf al jarenlang achter stonden - verhogen defensiebudgetten, belastingverlaging voor de rijken, afbouwen gezondheidszorg en MedicAid, verwerpen van klimaat- en milieuakkoorden, versoepelen van de wapenwet, versoepelen van wetten rond natuurreservaten voor het winnen van fossiele brandstoffen, installeren van conservatieve rechters in het hooggerechtshof, enz. De muur van Trump staat niet op hun verlanglijstje.
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Mike en wat wil het volk dan wel. als leider moet je niet doen wat het volk van hem verwacht maar moet hij doen wat het volk wil. En de meerderheid van het volk ook de Republikeinen willen in ieder geval geen muur. want het is o zo makkelijk te zeggen dat het de democraten zijn die tegen zijn maar misschien kunnen ze is echte cijfers brengen dan zien we hoeveel is de kamer en senaat er effectief voor of tegen stemde.
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Daar trekt meneer Trump zich niets van aan,hij heeft de macht en zal die dan ook op elke manier gebruiken om zijn wil door te drijven.