Vlaams minister van Werk Philippe Muyters
Volledig scherm
Vlaams minister van Werk Philippe Muyters © BELGA

Vlaamse werkloosheid blijft dalen in het nieuwe jaar

De werkloosheid in Vlaanderen is in januari met 7,9 procent gedaald op jaarbasis. Het gaat exact om 192.445 niet-werkende werkzoekenden, een daling met 16.582, zo meldt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters. De werkloosheidsgraad klokt af op 6,3 procent in de eerste maand van 2019.

23 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    - De werkloosheid daalt, het aantal low-jobs neemt toe en de armoe stijgt. Waarom spreekt men altijd over een detail en niet over het ganse plaatje ?
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    peter colson, kijk dan ook eens naar het aantal leefloners, als u tenminste 15 minuten tijd heeft.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    @Mia Verhulst: je kan het ook zelf opzoeken hoor. Het aantal mensen die de werkloosheid verlaten is hoger dan het aantal mensen die naar het OCMW trekken. Men zou denken dat men met het internet meer zou weten dan vroeger. Blijkbaar is men al te lui om 15 minuten te surfen om de informatie op te zoeken waarvoor men vroeger bijn een dag mee bezig was
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    er is een nijpend tekort op de arbeidsmarkt aan vakmensen allerlei maar er zitten vandaag nog 350.000 mensen thuis , waarom wat is het probleem wij hebben heel ons leven moet bij en omscholen om alle nieuwe technologie te meesteren maar een grote groep heeft daar blijkbaar een probleem mee maar waarom
  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    Geef mij liever harde cijfers ipv procenten. Geef mij ook de cijfers van juist afgestudeerden die geen recht hebben op werkloosheiduitkering. Geef mij de cijfers van de geschorste werklozen, diegene die naar het OCMW verwezen zijn, enz... En dan wil ik die cijfers eens afwegen tegenover het buitenland. Dan zullen we zien dat de werkloosheid eigenlijk niet zo erg gedaald is tov economische groei.