De tien ongelukkige skiërs, alleen Joeri Joedin (rechtsonder) overleefde omdat hij de dag voordat de expeditie vertrok toevallig ziek werd.
Volledig scherm
De tien ongelukkige skiërs, alleen Joeri Joedin (rechtsonder) overleefde omdat hij de dag voordat de expeditie vertrok toevallig ziek werd. © archief

Russen weer helemaal in de ban van horror op 'dode berg’

De Russische televisie en openbare aanklager heropenen het misschien wel grootste mysterie van Rusland: het Djatlovpas-incident, waarbij negen skiërs onder bizarre omstandigheden omkwamen. Ofwel een horrorverhaal uit de Oeral vol complottheorieën.

11 reacties

  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    Heerlijk die complottheorieën, men mag dit vaak onzin noemen, maar vergeet niet dat wij ook vaak met de gemanipuleerde pers/tv te maken hebben die ook onwaarheden vertolken. En mocht men de waarheid onthullen, dan verdwijnt het weer in doofpot. De mensheid moet dom gehouden worden.
  • Marie Vandam

    5 jaar geleden
    Als de doden konden spreken....
  • Marianne Van den Lemmer

    5 jaar geleden
    Geheime militaire acties?
  • Raphael Kerser

    5 jaar geleden
    De film legde toch goed uit wat er gebeurt was. ;)
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Als je ooit de documentaire over het voorval gezien hebt weet je dat er wel een en ander niet klopt. De geheimhouding zal net zo strak gehouden worden in Rusland als de geheimhouding in us over area 51 . Dus verwacht er niet te veel van .