Vlaamse snowboarder (24) om het leven gekomen bij lawine in Italië

© Shutterstock

Een 24-jarige Vlaming is zondag om het leven gekomen bij een lawine in het Noord-Italiaanse Livigno. Dat melden de Italiaanse hulpdiensten, en werd aan onze redactie bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

jvh

De 24-jarige B. L. uit Blankenberge was zondag samen met een vriend aan het snowboarden in het skigebied van Livigno (nabij de Zwitserse grens) toen het duo volgens de Italiaanse reddingsdiensten de skipiste verliet. De vriend zou gezien hebben dat L., die last had van zijn knie, achterbleef. Toen de jongeman niet terugkeerde, waarschuwde zijn vriend de reddingsdiensten. Die vonden de jongeman levenloos terug bedolven onder enkele tientallen centimeters sneeuw, het gevolg van een kleine lawine.

In totaal zijn zondag in het noorden van Italië acht mensen om het leven gekomen toen een lawine hen buiten de piste trof, aldus reddingswerkers. Zes mensen kwamen om in het Aostaldal, één in Bolzano en dus één in Lombardije. In het weekeinde zorgde de sneeuwval ook voor chaos op de weg en het spoor.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen