© BELGAIMAGE

Titelverdediger Ronnie O’Sullivan verrassend uitgeschakeld in eerste ronde World Grand Prix snooker

Ronnie O’Sullivan (WS-3) zal zichzelf niet opvolgen op de erelijst van de World Grand Prix snooker. De 43-jarige Engelsman werd maandag in het Engelse Cheltenham (Gloucestershire) al in de eerste ronde met 4-2 uitgeschakeld door de Hongkonger Marco Fu (WS-24).

Het was al van het Welsh Open van 2009 geleden dat Fu eens kon winnen van O’Sullivan. Sindsdien moest hij twaalf nederlagen slikken tegen “The Rocket”. “Ronnie verslaan is altijd speciaal, vooral als je dat tien jaar lang niet gedaan hebt”, reageerde Fu. “Het is leuk dat ik dat nu achter mij kan laten. Het speelde toch wel in mijn hoofd. Soms speelde ik wel heel goed, maar verloor ik toch. Deze keer kon ik wel profiteren van de weinige foutjes die hij maakt.”

© AFP

In de achtste finales (best of 7) neemt Fu het op tegen Barry Hawkins (WS-7), die de Welshman Ryan Day (WS-13) met 4-1 uitschakelde. In die match van amper vijf frames werden er liefst drie centuries weggepot. Day opende met een 127, Hawkins imponeerde vervolgens met breaks van 72, 130 en 143.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer