BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Groenen halen slag thuis: politici en wetenschappers vergaderen binnenkort over klimaatwet

De Kamer hoort volgende week de academici die een voorstel van klimaatwet hebben neergepend. Nadien kan de bespreking van de tekst worden aangevat. Om de werkzaamheden te bespoedigen, zal de Raad van State ook al om een advies worden gevraagd. Daarover zijn de voorzitters van de verschillende Kamerfracties het eens geraakt, meldt de groene fractieleider Kristof Calvo.

16 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Ik vind het milieu heel belangrijk maar dan moet je de plaatsen aanpakken waar het milieu echt kapot gemaakt wordt, dat is niet hier. Het zal er gewoon op aankomen dat een terecht idee een nieuw vorm van belastingen zal zijn. Je kunt iets afbreken maar zorg dan dat je een realistische vervanging hebt en daar zit het totaal fout!
  • Marc Puystiens

    5 jaar geleden
    De groenen willen alle diesel en benzine auto's weg in belgie tegen 2030. En naar waar gaan die auto's dan? Naar de sloop? Mijn auto is nog maar nieuw, en rij er steeds zo'n 18 jaar mee. Gaan ze mij dan uitbetalen? En zijn ze nu echt zo naief te denken dat elektrische auto's niet vervuilen?
  • Claude Tanghe

    5 jaar geleden
    en hoeveel zal de belasting betaler moeten betalen voor deze hoorzittingen.De verkozenen van het volk zullen wel terug een centje zitpenningen erbij krijgen het is daarom dat ze terug een debat organiseren dat geen enkel nut heeft.
  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    Ik mag hopen dat de achtergrond en de relaties van die experten worden nagetrokken om de (on)afhankelijkheid van hun informatie te bepalen.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    De Groenen denken al dat ze gewonnen hebben, zo naïef. Wetten komen er niet als ze niet financieel onderbouwd zijn.