© Photo News

‘Youth for climate’ roept op tot wereldwijde staking: “Jongeren, ouders, grootouders… Iedereen!”

‘Youth for climate’, de klimaatorganisatie van onder meer Anuna De Wever, roept op tot een wereldwijde staking. De ‘Global strike for future’ zou op vrijdag 15 maart moeten plaatsvinden, zo blijkt uit een nieuw evenement op Facebook.

mtm

“15 maart, wereldwijde staking voor toekomst! Een oproep aan iedereen! Jongeren, ouders, grootouders...”, zo staat te lezen op de pagina van het Facebookevenement. “In 2015 hebben onze regeringen zich in Parijs verbonden om onze toekomst te beschermen door onze opwarming onder de twee graden Celsius te houden, op een sociale en klimaatrechtvaardige manier. Drie jaren zijn voorbij gegaan en onze toekomst ziet er nog bleker uit dan ooit. Door de hebzuchtige inschatting dat een opwarming van 3 graden oké is!”

“Klimaatwetenschappers hebben bewijzen dat zelfs die 2 graden opwarming zal leiden tot massale honger, droogte, overstromingen, tornado’s, oorlogen en uitsterving”, gaat het verder. “En dat allemaal omdat de volwassenen van vandaag niet geven om morgen. Ze stelen onze toekomst van voor onze ogen. De volwassenen zijn niet volwassen genoeg om te zeggen hoe her eraan toe is, zelfs dat laten ze aan ons jongeren.”

Voorlopig is niet duidelijk waar de acties precies zullen plaatsvinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer