iStock
Volledig scherm
© iStock

Afgelopen jaren waren warmste ooit, 2018 vierde warmste jaar op rij

De afgelopen vier jaar waren de warmste sinds dat wordt gemeten. Dart zegt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) die daarbij verklaart dat dit een duidelijk teken is van klimaatverandering en een gevolg van recordhoge concentraties broeikasgassen in de atmosfeer.

16 reacties

  • Daan Roos

    5 jaar geleden
    Theorieën en veronderstellingen, is dat alles? Is er iets met het klimaat dat nog nooit eerder is gebeurd? Iets dat nieuw is en waarvoor de mens de oorzaak is? Neen maar dat zal niet gepost worden.
  • Ferdinand Engelbeen

    5 jaar geleden
    Geert Landsman, CO2 is wel degelijk gestegen door ons toedoen. Wat niemand weet, is welke invloed dat heeft op de temperatuur van de aarde. ook de klimaatmodellen niet: ergens tussen 1,5 en 4,5 graden voor een CO2 verdubbeling. Wat we zeker weten is dat méér CO2 de aarde groener maakt. NOx en CO zijn gevaarlijke gassen, daar heb je zeker gelijk in. Die moet je zeker verminderen en vermijden...
  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Het is fout, CO2 is gestegen door de warmte en is niet de veroorzaker van de stijging. We moeten ons focussen op NOx en CO(zonder2) want die zijn de veroorzakers van alle ellende voor mens en natuur. CO2 is niks mis mee, zit gewoon in je Cola en velen drinken het dagelijks. Zoek maar eens op wat NOx met je longen doet, dan vergaat het lachen je. En laat nu net GTL die problemen oplossen, niemand hoor je er over.
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Niet panikeren. Nu Joke Schauvliege vervangen wordt door Koen Van den Heuvel zullen er versneld maatregelen genomen worden om de opwarming een halt toe te roepen. Vlaanderen zal de wereld redden. Halleluja!
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Ze schrijven 'ooit' want dat heeft meer impact dan zeggen: 'in de laatste 180jaar'. En al de rest is aanzet tot massahysterie. De kudde loopt natuurlijk mee.