Achttien kleuters geëvacueerd na gaslek

© ptb

Er ontstond gisterenochtend iets na acht uur een gaslek bij horecazaak Ariane aan het kruispunt van de Masscheleinlaan, Plumerlaan en Minneplein in Ieper.

ptb

Tijdens wegenwerken raakte een kraan een middendrukaardgasleiding. “Onze technici waren snel ter plaatse”, zegt Simon Van Wijmeersch, woordvoerder van Eandis. “De druk werd in eerste instantie verlaagd en voorlopig gedicht. De definitieve herstelling gebeurt de komende dagen. Onze klanten ondervonden geen hinder op vlak van gasbevoorrading.”

Achttien kindjes van kinderopvang Okidoki aan de Plumerlaan werden tijdelijk geëvacueerd naar een speelzaal in de scholencampus van het Minneplein. “Het gaat om achttien kindjes van drie maanden tot 2,5 jaar”, vertellen uitbaatsters Vanessa Gruwez en Heleen Verstraete. “We hoorden plots veel lawaai toen het lek ontstond, maar de evacuatie gebeurde vooral uit voorzorg. We hebben meteen de ouders op de hoogte gebracht om paniek te vermijden.”

Politie en brandweer stelden enkele uren preventief een perimeter in ter hoogte van de Veemarkt, Plumerlaan en Minneplein.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen