Een hoeve met woongedeelte en schuur in Aartrijke werd herbestemd als hedendaagse verhuurwoning.
Volledig scherm
Een hoeve met woongedeelte en schuur in Aartrijke werd herbestemd als hedendaagse verhuurwoning. © atelier Tom Vanhee

Architect geeft renovatie altijd een kans: "Van een nietszeggende ruimte kan je perfect een interessante plek maken”

WonenDe bouwsite Livios vroeg architect Tom Vanhee uit Brussel naar zijn beste tips voor (ver)bouwers. “Bouwen is een proces, gemaakt door samenwerkende mensenhanden op maat van de bouwer, en geen consumptieproduct dat van de band rolt.”

5 reacties

  • Geert Van Acker

    5 jaar geleden
    Je kan nooit een oud huis geheel renoveren naar de normen van vandaag.Het begint vanaf de funderingen en daar wordt bij renovatie niet aangekomen en bovenal is het veel duurder dan nieuwbouw!
  • Guy Dupont

    5 jaar geleden
    aan: Peter Buyck Bizar dat de ene architect pleit voor totale heropbouw en deze architect beweert dat men perfect kan renoveren... Hier is niets bizar aan. Is gewoon berekening, wat brengt mij het meeste ereloon op?
  • Roger Duyssens

    5 jaar geleden
    Het is altijd zo dat je rekening moet houden met de bouwtechnische bestaande elementen ligging moet rekening houden akkoord. Maar het is zo dat men de kosten die een gebouw naar de moderne noden en verreisten leiden onderschat worden. De kostprijs van sommige aanpassingen worden altijd onderschat. Als je dan alles wil maken zoals het zou moeten kom je wel tot renovatiekosten die 50% of meer de geschatte waarden overtreffen en bijna niemand beschikt over dat budget.
  • Laetitia Dubois

    5 jaar geleden
    Renovatie kost meestal meer dan nieuwbouw. Best oplossing is veelal om de oude bouw te slopen en een nieuwe op te trekken.
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Bizar dat de ene architect pleit voor totale heropbouw en deze architect beweert dat men perfect kan renoveren...