De Britse premier Theresa May tijdens haar ontmoeting met Europees Commissievoorzitter Juncker.
Volledig scherm
De Britse premier Theresa May tijdens haar ontmoeting met Europees Commissievoorzitter Juncker. © AFP

Nog geen witte rook in brexit-onderhandelingen, “maar gesprekken gingen goed”

De Britse premier Theresa May en Europees Commissievoorzitter Juncker hebben een “robuust en constructief gesprek” gehad in hun poging uit de impasse rond het brexitverdrag te geraken. Ze zijn overeengekomen dat hun teams verder onderhandelen over een oplossing die kan rekenen op de grootst mogelijke steun in het Britse parlement. Toch zal het verdrag niet worden heropend, zei Juncker. May sprak vandaag ook met Europees president Donald Tusk en brexit-onderhandelaar voor het Europees parlement Guy Verhofstadt. Ze blijft erbij dat ze de brexit “op tijd” zal volbrengen. Tusk was minder enthousiast: “Nog altijd geen doorbraak in zicht. De gesprekken zullen worden voortgezet”, liet hij weten.

20 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @koen d: het grootste deel van de inwoners van Ulster zijn van Britse afkomst dus inwijkelingen en kolonisators maar hebben wel gestemd tegen een brexit .. als men zich echt Brits voelt dan hoepelt men op naar het grote eiland maar wie op het Ierse eiland woont moet zich in eerste instantie Ier voelen
  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    in het VK zitten ze een beetje met de vrees dat de Schotten en misschien anderen op de to Leave- Britain modus gaan stampen, ik denk dat ze nooit beseft hebben wat ze in gang hebben gezet........ Vreemd toch de mensen van de jongere generatie kozen voor Europa en toch willen degenen die nu net voor de toekomst van hun nazaten zouden moeten kiezen hun een hak zetten met de Brexit!
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Een verhaal van hoe politici die zijn blijven hangen in het Brits Eperium van de 19de eeuw, de toekomst van hun eigen jeugd de dieperik in duwen. Echt verbijsterend.
  • florence vermeulen

    5 jaar geleden
    kortelings verklaarde Junker en Tusk EN Verhofstadt nog dat er GEEN NIEUWE voorwaarden meer toegezegd zouden worden. De voorwaarden zouden ongewijzigd blijven! .. ...en NU wordt TERUG over de voorwaarden onderhandeld! Ik dacht recentelijk nog gelezen te hebben dat een politieker die liegt MOEST opstappen !!!
  • Johan Van Berlo

    5 jaar geleden
    Geen toegeving aan de Britten, ze hadden maar goed moeten nadenken wat de gevolgen zouden zijn bij een Brexit. Trouwens hebben zij altijd de ontwikkeling van de EU gesaboteerd !!