Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Nainggolan: “Het begin van de wedergeboorte”

Nainggolan is in een maand tijd 4 kilo kwijt. Hij leeft zowaar als een prof.Beeld AFP

Inter zit in slechte papieren en rekent op Radja Nainggolan (30) om het tij te keren. De ex-Rode Duivel kleurde de voorbije maand weer binnen de lijntjes. Hij verloor 4 overtollige kilo's en moet nu écht zijn stempel gaan drukken bij de Nerazzurri.

Nainggolan die als een prof leeft en zich dubbel plooit op training. Het is tegenwoordig ook nieuws in Italië. Gisteren kwamen de media uit de Laars met een verhaal op de proppen dat de middenvelder er alles aan doet om zich bij Inter weer in de gratie te voetballen. Eind vorig jaar maakte hij het nog bont. Voor 150.000 euro opgelicht in een casino in Monte Carlo met een boete van de club er bovenop, dronken gespot in een discotheek na een nederlaag én belabberde prestaties. Zijn imago kreeg eens te meer klappen en de Inter-fans pikten het niet.

Tijd voor wat damage control en ook Inter en meer bepaald coach Spalletti hebben Nainggolan gewoon nodig. Na een één op negen zijn ook de laatste sprankeltjes hoop op de titel helemaal weg. Met twintig punten achterstand op leider Juventus moet de derde in de stand alleen nog achterom kijken. Zondag verloor Inter thuis van de op twee na laatste Bologna. Spalletti kloeg over een gebrek aan karakter. Daarvoor rekent hij dus op onze landgenoot. Nainggolan startte voor het eerst sinds 22 december nog eens in de basis. Toen zat er een flink haar in de boter tussen speler en club. CEO Beppe Marotta en coach Luciano Spalletti verwachten meer van kopstukken Icardi, Perisic én vooral Nainggolan. Met Radja maakten ze eind vorig jaar een pact dat hij zich opnieuw voorbeeldig zou gaan gedragen. Spalletti, die onder vuur ligt, stond vorige zomer op de komst van Nainggolan. Hij heeft er dus ook baat bij dat die de draad weer oppikt.

Spalletti nam het onlangs op voor zijn favoriete middenvelder. "We moeten Radja weer opvissen. Hij had enkele blessures en kon nooit doorlopend trainen. Hij moet minuten maken en zal dan reageren. Ik ben ervan overtuigd dat hij nog zal tonen waarom we hem haalden."

Strikt dieet

Een redenering die steek houdt. Nainggolan miste dit seizoen al vier competitiematchen door kleine blessures. In de acht voorgaande jaren zat hij maar een vijftal duels in de lappenmand. Hij maakte dit seizoen nog maar 864 minuten in de Serie A. De voorbije acht seizoenen waren er dat na 22 speeldagen telkens minstens 1.533 en één keer haalde hij zelfs een piek van 1.843. Er zit of zat dus wel ergens iets mis.

Het fameuze pact lijkt aan te slaan, al hebben de Italiaanse kranten het nog maar over "het begin van de wedergeboorte". De eerste resultaten zijn al zichtbaar. Nog niet op het veld, maar wel op de weegschaal. Volgens La Gazzetta en co is Nainggolan in een maand tijd 4 kilo kwijtgespeeld. Het gevolg van extra trainingen en een strikt dieet. Dat overgewicht zou dan ook een verklaring kunnen geweest zijn voor zijn ongebruikelijke blessurelast de voorgaande maanden.