BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Greenpeace pikt bewering Wouter Beke over klimaatbeweging niet: “Beneden alle peil”

CD&V-voorzitter Wouter Beke is ervan overtuigd dat ex-minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) doelbewust beschadigd is. “Ik geloof niet in complottheorieën en samenzweringen, maar het is duidelijk dat extreemlinkse groepen het klimaatdebat kapen”, zegt hij in De Morgen. “Beneden alle peil”, reageert Joeri Thijs, woordvoerder van Greenpeace. 

157 reacties

  • Frank Van Rafelghem

    5 jaar geleden
    Als je kijkt naar het gedrag van de CEO van Greenpeace, op en af vliegen naar je werk omdat je niet wenst te verhuizen, dan zou ik maar héél snel ophouden met anderen te beleren en te bekritiseren. Veeg je eigen stoep en als eenieder dat doet is de straat schoon
  • André Van Elslande

    5 jaar geleden
    Dat iedereen zelf eerst probeert mee te werken om energieverslindende en vervuilende gewoontes te verminderen of uit te schakelen. Er zijn individuele mogelijkheden genoeg maar verwend zijn is moeilijk om te keren.
  • Roger Declercq

    5 jaar geleden
    Wat kan een klein landje zoals België doen tegen de klimaatverandering? Niets! Ik ben akkoord dat er iets moet veranderen, maar dat zal moeten gebeuren op Europees vlak of zelfs wereldwijd. Als andere landen zoals China, India, Polen, ... niets willen wijzigen zullen eventueel Belgische maatregelen of betogingen zeker niets opleveren.
  • Patrick Vitalson

    5 jaar geleden
    Als onze planeet redden een zaak is van links is de planeet om zeep helpen een zaak van rechts?
  • Ingrid Raes

    5 jaar geleden
    Politici negeren de klimaatproblematiek of doen aan struisvogelpolitiek. Er is een gebrek aan een langetermijnvisie. Oudere politici negeren wetenschappelijke kennis omdat het niet in hun kraam past en omdat ze bang zijn van verandering. Beke beseft dat het klimaatbeleid van Schauvliege niet veel voorstelt en zoekt nu een zondebok voor het eigen falen.