Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © REUTERS

Russische archipel roept noodtoestand uit wegens ijsbeerinvasie

De Russische archipel Nova Zembla, in de Noordelijke IJszee, heeft zaterdag de noodtoestand afgekondigd. Reden is een "invasie" van tientallen ijsberen in bewoond gebied, die als gevolg van de opwarming van de aarde steeds moeilijker aan eten geraken.

27 reacties

  • Anthony Vandooren

    5 jaar geleden
    "Ze zijn het slachtoffer van de opwarming van de klimaatopwarming" sterk
  • Nelli Melikyan

    5 jaar geleden
    Geef ze dan gewoon eten!!!!! Mens is altijd uit op aanval!
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Het is alleen Nova Zembla en een tijdelijke invasie. Maar het is wel een feit dat er minder ijsvlakten zijn en dat zelfs mensen die er leven van de jacht het moeilijk krijgen want ze kunnen zich dan ook niet verplaatsen. Mijn lijstje van negatieve gevolgen van klimaatverandering groeit elke dag aan. Die verdronken runderen en de dode paarden in Australië, ... Te weinig water in de zomer ...
  • Manuela Lespagnard

    5 jaar geleden
    De mens neemt altijd gebieden over zodat er minder gebied is voor de andere dieren. Kijk maar naar Indië waar katachtigen dorpjes binnenkomen omdat die dorpen in de dieren hun natuur zijn binnengedrongen. De mens is nogal iets, eerst de natuur van de dieren afpakken en dan daarover blijten.
  • Norbert Bauwens

    5 jaar geleden
    Het enige zoogdier dat hier op aarde niet hoort is de mens. Dat is zelfs wetenschappelijk bewezen. Het is het enige zoogdier dat alles volledig en onherstelbaar vernield en uitroeit. Sommige insecten zoals roofmieren zien er zelfs op toe dat in een nest dat ze plunderen er nog genoeg overschieten om de kolonie te laten herstellen, (zodat ze het later nog eens kunnen herhalen). Achter passage van de mens is er niets meer.