Beerschot Wilrijk blijft op kop na zege tegen Union: is dit dé goal van het jaar in 1B?

Beerschot Wilrijk heeft zondagnamiddag de drie punten thuis kunnen houden. Thuis tegen Union werd het 3-1 na een ongezien spannende tweede helft. De Brusselaars kwamen meteen na rust op voorsprong, maar Hoffer zorgde al snel voor de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft maakte Van Hyfte een wereldgoal en in blessuretijd zette Noubissi de eindstand op de borden. De Mannekes blijven zo op kop in de tweede periode. Beerschot Wilrijk heeft even veel punten als KV Mechelen, dat zaterdag OHL versloeg, maar een beter doelsaldo.

Hugo Fret

GVA+ Onze spelersbeoordelingen na Beerschot Wilrijk-Union

Beerschot Wilrijk begon alweer met de wetenschap dat een overwinning noodzakelijk was om op gelijke hoogte te blijven met KV Mechelen, dat zaterdag met 2-1 won van OH Leuven. Winst tegen Union betekende voor Beerschot Wilrijk meteen zekerheid over het behalen van de tweede plaats in het algemeen klassement op het einde van de reguliere competitie. Indien KV Mechelen toch gestraft zou worden, kan die tweede plaats in het algemeen klassement belangrijk zijn, omdat die dan recht geeft op promotie naar 1A.

Zieke Prychynenko

Voor deze belangrijke wedstrijd kon Beerschot Wilrijk geen beroep doen op centrale verdediger Denis Prychynenko die wegens ziekte moest afzeggen. De wedstrijd op een bijzonder zwaar veld, begon gelijkopgaand. Combinatievoetbal over de grond was bijzonder moeilijk. Er werd overal op het veld strijd geleverd, maar aan kansen geraakten beide ploegen amper. Er was een afstandspoging van Maes die de juiste richting miste en een schot voorlangs van Selemani. De beste mogelijkheid was voor Union. Doelman Vanhamel ranselde de kopbalpoging van Ferber van onder de lat in hoekschop. Zo flikkerde er een logische 0-0 tussenstand op het bord bij de rust.

Snel 1-1

In de wetenschap dat het na de rust enkel beter kon, ging de tweede helft van start. Union zorgde voor de eerste dreiging toen Tau voorzette tot bij Ferber. Die miste gelukkig voor de thuisploeg volledig zijn schot. Even later was het wel prijs. De haast ongrijpbare Tau kon Selemani vrijspelen en die miste niet: 0-1.

Onmiddellijk hierna mocht Kis een vrijschop nemen, centraal voor doel. Vanhamel ging goed plat en hield zijn ploeg in de match. Coach Vreven greep in en bracht Hoffer voor De Mets in de ploeg. Beerschot maakte een vuist en begon, gesteund door de thuisaanhang, duels te winnen op het middenveld. Toen Tissoudali de bal voor doel bracht, vond hij Hoffer die in twee tijden de bal over de doellijn werkte: 1-1.

Wereldgoal

Vreven zorgde meteen voor een tweee vervanging. Placca kwam in de plaats van een bleke Vanzeir. Hoogstaand was het voetbal niet, maar de spanning was te snijden. Vermits een gelijkspel Union niets verder bracht, gingen ook de gasten voluit voor winst. Niakate kwam Fixelles vervangen om de aanval nog meer slagkracht te bezorgen. In de 73ste minuut ontplofte het stadion. Een voorzet van Dom werd afgeweerd, maar Van Hyfte nam de rebound in één tijd in de vlucht op de voet en ramde de bal onhoudbaar voorbij doelman Saussez.

Wat volgde was een ongezien spannende slotfase. Beerschot Wilrijk verdedigde met man en macht de voorsprong. Het kon daarbij rekenen op een sterke doelman Vanhamel die tijdens de slotfase zijn ploeg tot tweemaal toe overeind hield. De blessuretijd was net ingegaan, toen Placca op tegenaanval ontsnapte en alleen op doelman Saussez afging. Zijn poging werd nog afgestopt, maar de goed gevolgde Noubissi zette de 3-1 eindstand op het bord.