PREVIEW. Van Jehova tot topdokter: “Ik las liever mijn wiskundeboeken dan de Bijbel”

In UZ Gent begint de 38-jarige roboturoloog Karel Decaestecker aan zijn eerste werkdag als ‘professor’ Decaestecker. Hij is gespecialiseerd in het behandelen van nier- en blaastumoren met robotchirurgie. Maar voor prof. Decaestecker was het niet evident om chirurg te worden: “Ze wilden liever dat ik een simpele job zou doen om zoveel mogelijk tijd te kunnen besteden aan het verkondigen van dat geloof, maar ik las liever mijn wiskundeboeken dan de Bijbel.”

16 reacties

  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    Hij is er nu ook achter dat het "intelligent design" allesbehalve intelligent in elkaar steekt.
  • SABINE TAVERNIER

    5 jaar geleden
    Deze "doorzetter" is ingegaan tegen de wil van zijn ouders en heeft een heel verstandige keuze gemaakt!! Met de bijbel kan je geen mensen genezen, met de keuze die hij gemaakt heeft wel!! Deze man heeft enkele jaren geleden een vriend van mijn ouders gered, die opgegeven was door zijn eigen uroloog!!! Die vriend is hem heel dankbaar!!!
  • Frank De Witte

    5 jaar geleden
    Slimme mensen houden zich niet bezig met religie. Boeddhisme mag dan wel een filosofie zijn Guy Sevenant, er hangt ook een bepaalde cultuur aan vast en die is ook niet bepaald gezond te noemen.
  • Guy Sevenants

    5 jaar geleden
    Wie de geschiedenis aandachtig leest, moet het eens zijn met dhr. Lapeire. Religie, eender welke, brengt enkel ellende. Boeddhisme is een filosofie.
  • Carl Panis

    5 jaar geleden
    De Bijbel gaat alleen maar over het ellendige leven van de joden. Daar heb je nu eens niks aan, sprookjesboek.