Archieffoto: het terrein van de Keelbeek, waar de gevangenis zou moeten komen.
Volledig scherm
Archieffoto: het terrein van de Keelbeek, waar de gevangenis zou moeten komen. © Baert Marc

Activisten blokkeren werf van mega-gevangenis Haren, 15 mensen opgepakt

Sinds 6 uur vanochtend blokkeren een negentigtal mensen de werf van de megagevangenis in de Brusselse gemeente Haren. Dat melden deelnemers aan de actie. De arbeiders hebben hun werk niet kunnen hervatten. De politie was snel ter plaatse. Zowat vijftien betogers zijn omstreeks 8 uur al opgepakt.

9 reacties

  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Sluit ze een paar dagen op want die hebben toch niets te doen.
  • Paul Geerts

    5 jaar geleden
    90 activisten die elk minstens een gevangene gaan opvangen, dat zou een mooi begin zijn om de overbevolking aan te pakken, haal er de zwaarste maar uit , die tellen voor twee.
  • Jean De Grande

    5 jaar geleden
    Laat ze opdraaien voor de economische schade. Het moet gedaan zijn dat een zeer kleine (linkse) meerderheid zijn wil oplegt aan de meerderheid.
  • paola nerozzi

    5 jaar geleden
    Gewoon verder doen gevangenis moet er komen want ze zitten overvol altijd met hun gezever en werk erbij voor de werkende mens wat is belangrijker
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    Wij hebben dus ook van die rare snuiters hier in België, hebben die misschien allemaal iets op hun kerfstok en zijn ze bang dat de straffen onder de 3 jaar ook uitgevoerd gaan worden, of is het gewoon een bende met een rare kronkel in hun hersenen? In geval van het laatste staat collocatie nog altijd in het wetboek als ze na wat tegenvallende resultaten bij hun actie toch nog gewelddadig moesten worden.