Wie zag Didier Bartholomeus nadat hij dancing The Villa heeft verlaten?

Het is vandaag dag op dag een maand geleden dat Didier Bartholomeus (25) verdween. Drie dagen later werd zijn lichaam uit ’t Dokske in Merksem gevist. In Farouk (VTM) doen zijn mama en zijn beste vriendin vanavond een ultieme oproep tot getuigen.

tg

“Ik ben blij dat ze zijn lichaam zo snel gevonden hebben. Dat de onzekerheid niet langer heeft geduurd”, getuigt ze vanavond. Samen met Katrijn Deweert, de beste vriendin van Didier, doet ze bij Farouk een ultieme oproep om te weten te komen wat er precies met haar zoon is gebeurd die avond en nacht.

Didier Bartholomeus verdween op 25 september, de ochtend na zijn verjaardag. Hij kwam niet thuis na een feest in dancing The Villa. Zijn moeder stuurde nog verschillende sms’en. “Zondag om 8.35 uur: ‘Didierke, waar ben je?” Om 12.59 uur: ‘Didier, waar ben je?’, Om 22.24 uur: ‘Didierke, waar ben je?’ En dan is het gestopt. Dan heb ik kort daarna naar de politie gebeld”, zegt Micheline Duysens.

Didiers beste vriendin Katrijn Deweert is meteen in actie geschoten en is beginnen zoeken. Zonder resultaat.

De politie vroeg de camerabeelden op, gemaakt aan The Villa. Daarop is te zien dat hij de dancing alleen verliet. Daarna niets meer.

Tot zijn lichaam drie dagen later werd gevonden in het water van ’t Dokske in Merksem.

De politie weet intussen dat hij een lift kreeg aan The Villa. De man die hem heeft meegenomen en die hem heeft afgezet aan op een parkeerterrein in Merksem, heeft zich intussen gemeld en werd verhoord.

“We hopen dat er zich nu toch nog getuigen melden die Didier daarna nog hebben gezien”, zegt zijn mama.

Bartholomeus is intussen begraven. Maar bij zijn mama blijft het knagen dat ze niet weet wat er precies is gebeurd en hoe hij in het water is terechtgekomen.

“Was hij alleen voor hij in het water viel? Was er iemand bij? Was er een ruzie? Dat zijn toch wel dingen waar we aan antwoord op willen”, zegt zijn boezemvriendin Katrijn. Ook zijn moeder hoopt op deze manier snel antwoorden te vinden. “Als er iemand is die hem misschien gezien heeft en die een tip kan geven, dan kunnen we de puzzelstukjes misschien in elkaar leggen”, zegt ze.

‘Faroek’ begint om 22.40 uur bij VTM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen